Wersja do druku

294 strony: « < 156 157 158 159 160 161 162 > »

Stara Gwardia
Ja mieszkam na wsi ,najbliższe miasto jest 7 km od mojej miejscowosci i tam nie ma ma żadnego punktu napraw agd :-(
Jeżeli dojazd do warsztatu stanowi problem i zapadła decyzja zakupu przez aukcje należy zawierzyć opisowi, tylko dobrze jest wystrzegać się sprzedających z dużą ilością punktów mających w ofercie kilka maszyn używanych, są to handlarze co zwiększa ryzyko, mniejszy ryzyko jest od użytkownika maszyny.

Dziękuje za pomoc
I jeśli mógłby mi pomóc to prosiłbym o przejrzenie aukcji allegro z maszynami i podania linków z używanymi sprawnymi maszynami do 230 zł z przesyłką warych zakupu

Z góry dziękuje ;-)

--- Ostatnio edytowane 2013-12-19 16:02:52 przez piotrm210 ---
Tak się rozglądałem na allegro po maszynach i znalazłem 3 takie,które by mnie zainteresowały :

http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-lucznik-i3808654638.html

http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-lucznik-466-i3794429922.html

http://allegro.pl/jak-nowa-singer-niemiecki-do-szycia-i3804662222.html

Jak myślicie ,czy są one warte mojego zainteresowania i zakupu? nie chcę kupić bubla :)
Nie którzy na tym forum wiedzą co bym chciał aby miała maszyna ,więc nie będę pisać tego znowu :D
Proszę o poradę :)
Ja osobiście zdecydowałabym się na trzecią maszynę-Singer. Chociaż Pani chandluje różnymi sprzętami (widze, że również maszynami) to zerknij na jej opinie. Ludzie sa zadowoleni.
A maszyna jest w bardzo ładnym stanie wizualnym-ktoś o nią bardzo dbał albo mało jej używał. Poza tym ma sporo fajnych ściegów. Ale to tylko moja opinia-decyzja należy do ciebie.
Stara Gwardia
--- Ostatnio edytowane 2013-12-19 16:05:11 przez piotrm210 ---
Ja osobiście zdecydowałabym się na trzecią maszynę-Singer. Chociaż Pani chandluje różnymi sprzętami (widze, że również maszynami) to zerknij na jej opinie. Ludzie sa zadowoleni.
A maszyna jest w bardzo ładnym stanie wizualnym-ktoś o nią bardzo dbał albo mało jej używał. Poza tym ma sporo fajnych ściegów. Ale to tylko moja opinia-decyzja należy do ciebie.

Prawda ,prawda ,ale nie wiem czy zdążę ją kupić ,a poza tym to ona odprasza mnie tymi ściegami wcale mi nie potrzebnymi.JA CHCĘ ZYGZAK I PROSTY z możliwością regulacji ich długości w przypadku prostego i szerokości w przypadku zygzaka.

Rozbudowane funkcje ,to jest to co mnie odprasza od nowoczesnych maszyn ostatnio.

I jeszcze jedno ,tak jak oglądam tego singera to wygląda na to ,że on ma możliwość wyboru 3 ustawień szerokości zygzaka ,a nie ustawienia skokowego ,choć mogę się mylić :)
Ten singer to dobra maszyna, konstrukcyjnie dopracowana. Wcale nie musisz używać tych wszystkich ściegów ale z czasem może okazać się, że zechcesz spróbować czegoś nowego, wtedy będą jak znalazł. No i masz próbkę ściegu.
Ten singer to dobra maszyna, konstrukcyjnie dopracowana. Wcale nie musisz używać tych wszystkich ściegów ale z czasem może okazać się, że zechcesz spróbować czegoś nowego, wtedy będą jak znalazł. No i masz próbkę ściegu.
Ech no nie wiem xd może poczekam aż znajde jakiegoś łucznika typu 877 albo starszą
Bo w sumie nadal jestem w kropce , łucznik typu 451 itd jest fajny i takiego bym chciał ale na allegro dą tylko takie powyżej mojej ceny ,bo chcę zadbaną i wyregulowaną ,tamta singerka mi sie nawet podoba ale ten zygzak.... można wybrać tylko 3 rodzaje tego ściegu :( za to nowsze maszyny za dużo mi nie potrzebnych funkcji i ogólnie odpychają mnie od siebie :x

Także nie wiem :(

Jakby zechciał mi pomóc ,to tak jak mówiłem wcześniej ,proszę o linki do aukcji allegro z maszynami wartymi zakupu do 230 zł z przesyłką ,tylko żeby były zadbane

Z góry dzięki :)
Bo w sumie nadal jestem w kropce , łucznik typu 451 itd jest fajny i takiego bym chciał ale na allegro są tylko takie powyżej mojej ceny ,bo chcę zadbaną i wyregulowaną ,tamta singerka mi sie nawet podoba ale ten zygzak.... można wybrać tylko 3 rodzaje tego ściegu :( za to nowsze maszyny mają za dużo mi nie potrzebnych funkcji i ogólnie odpychają mnie od siebie :x

Także nie wiem :(

Jakby zechciał mi pomóc ,to tak jak mówiłem wcześniej ,proszę o linki do aukcji allegro z maszynami wartymi zakupu do 230 zł z przesyłką ,tylko żeby były zadbane

Z góry dzięki :)

--- Ostatnio edytowane 2013-12-20 12:10:29 przez piotrm210 ---
tamta singerka mi sie nawet podoba ale ten zygzak.... można wybrać tylko 3 rodzaje tego ściegu :(
Chodzi ci o 3 szerokości zygzaka? Mi się wydaje, że ma płynną regulację... Zresztą - możesz zadzwonić i dopytać się.

Pozostałe ściegi ustawia się wymieniając krzywki - ciekawe, czy jest komplet...

Ania

--- Ostatnio edytowane 2013-12-20 12:24:56 przez czeremcha ---

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Nie bój sie nowości, trzeba sie przekonac, może masz możliwość wziąc na raty? NAwet używke ale za wiecej niz w sumie 230 zł.Jak ma maszyna za duzo funkcji to sie z nich nie korzysta,ale moze, tak jak pisano tu, przydadza sie w przyszłości, ja dosyc długo polowałam na allegro na dobrą okazję, kilka miesięcy obserwowałam aukcje,az w wkoncu kupiłam nówke w Lidlu.Ucze sie szyc od podstaw, moze brak mi kompetencji, zeby sie wypowiadac, ale warto poczekac i dozbierać sobie wiecej pieniążków i moze w tym czasie trafi CI sie fajna używka podregulowana na allegro.W co wątpię, sprzedawcą musiałby być ktoś kto sprzedaje dobrą starą maszynę , bo kupił sobie nową. CHecesz za dużo za taką cene, chociaż jak uda się Tobie trafić na maszyne w tej cenie i bedziesz z niej zadowolony to daj znac :)

294 strony: « < 156 157 158 159 160 161 162 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.