Wersja do druku

294 strony: « < 157 158 159 160 161 162 163 > »

Stara Gwardia
Ten wyżej wspomniany Singer nie ma tylko trzech ustawień zygzaka, ma ustawienia od stebnówki do szerokiego - kółko fioletowe.
Trzy ma ustawienia pozycji igły - lewy, środkowy (najczęściej używany) i prawy - kółko żółte.

Tu jest Łucznik 877

Obie maszyny za 230 złotych - po dodaniu do ceny maszyny kosztu przesyłki.

Fides

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Nie bój sie nowości, trzeba sie przekonac, może masz możliwość wziąc na raty? NAwet używke ale za wiecej niz w sumie 230 zł.Jak ma maszyna za duzo funkcji to sie z nich nie korzysta,ale moze, tak jak pisano tu, przydadza sie w przyszłości, ja dosyc długo polowałam na allegro na dobrą okazję, kilka miesięcy obserwowałam aukcje,az w wkoncu kupiłam nówke w Lidlu.Ucze sie szyc od podstaw, moze brak mi kompetencji, zeby sie wypowiadac, ale warto poczekac i dozbierać sobie wiecej pieniążków i moze w tym czasie trafi CI sie fajna używka podregulowana na allegro.W co wątpię, sprzedawcą musiałby być ktoś kto sprzedaje dobrą starą maszynę , bo kupił sobie nową. CHecesz za dużo za taką cene, chociaż jak uda się Tobie trafić na maszyne w tej cenie i bedziesz z niej zadowolony to daj znac :)
Raty odpadają ,a więcej nie odłożę ,bo siostry uznają ,że za dużo kasy wydam na maszyne ,a i tak ciężko jest je namówić abym mógł kupić drugą maszynę
Ten wyżej wspomniany Singer nie ma tylko trzech ustawień zygzaka, ma ustawienia od stebnówki do szerokiego - kółko fioletowe.
Trzy ma ustawienia pozycji igły - lewy, środkowy (najczęściej używany) i prawy - kółko żółte.

Tu jest Łucznik 877

Obie maszyny za 230 złotych - po dodaniu do ceny maszyny kosztu przesyłki.

Fides

Ja wiem,że ma wszystkie ustawienia tylko mi chodzi o to ,że ja chce mieć płynną regulacje długości zygzaka ,a ta ma tylko 3 rodzaje zygzaka
(...) ja chce mieć płynną regulacje długości zygzaka ,a ta ma tylko 3 rodzaje zygzaka

Piotrze,
Napisz, co uważasz za płynną regulację zygzaka? Jak ją rozumiesz. I jaka według Ciebie maszyna ma taką regulację? Przykład.

Fides
Stara Gwardia
A co do tego łucznika 877 to kupiłbym go gdyby nie to,że sprzedający ma tylko 97% pozytywów ,a zgodność z opisem to 4.8 xd
(...) ja chce mieć płynną regulacje długości zygzaka ,a ta ma tylko 3 rodzaje zygzaka

Piotrze,
Napisz, co uważasz za płynną regulację zygzaka? Jak ją rozumiesz. I jaka według Ciebie maszyna ma taką regulację? Przykład.

Fides

Znaczy to ,że mogę regulować szerokość zygzaka pokrętłem albo suwakiem na różną szerokość conajmniej co 0.5 mm.
Piotrze ja mam łucznika 743 (nie szukaj nie znajdziesz w necie) ma taką samą regulację suwakiem jak ten singer i zapewniam jest płynna.
Odpowiem tak:
Można skorzystać z wiedzy i znajomości maszyny - patrz wpis wyżej Agaaffki.

Istnieją telefony, można zadzwonić i zapytać sprzedawcę (tak radziła Ci Czeremcha). Można też napisać maila.

W internecie można znaleźć instrukcję i przestudiować przed zakupem. Dopytać na forum.

Wiedza o maszynie to podstawa.

Fides

Mistrzyni Krawiectwa
Znaczy to ,że mogę regulować szerokość zygzaka pokrętłem albo suwakiem na różną szerokość conajmniej co 0.5 mm.
Jeśli "co ileś" - to już nie jest regulacja płynna, ale skokowa.

Skąd wiesz, że maszyna z allegro ma tylko 3 szerokości zygzaka? Bo tak widać na próbce? Tym się nie sugeruj.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Napiszę maila na pewno ,w takim razie po co są te 3 rodzaje zygzaka skoro ponoć sąjest regulacja jego szerokości?

294 strony: « < 157 158 159 160 161 162 163 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.