294 strony: « < 94 95 96 97 98 99 100 > »
Świeżynek
![]() |
|
Natalia_ napisał w dniu 2013-04-12 17:13:26:
Mileno, widzę, że jesteś zdecydowana i pewnie kupisz Sew Mini. Ale wg mnie Sew Mini starczy Twojej córce na rok (szybko z niej wyrośnie), a gdybyś kupiła jej Silvera, to ten powinien jej wystarczyć powiedźmy na 5 lat. Wydaje mi się, że moje podejście w dłuższej perspektywie jest mniej kosztowne. Cokolwiek zdecydujesz, życzę Wam dużo radości z szycia ramię w ramię. Na pewno będzie cudownie. Dziękuję za wszystkie Twoje uwagi. Wiem, że bardziej opłacałoby się kupić Silvera, ale nie wiem, jak długo będzie trwał zapał Ali do szycia i czy w ogóle będzie się rozwijał. Dwa pudła z dwiema takimi samymi maszynami to trochę za wiele, jak na nasz metraż. Jeśli sprawdzą się Twoje przypuszczenia i Mini przestanie jej wystarczać - na pewno pomyślimy o Silverze ( i o większym mieszkaniu ![]() Milena --- Ostatnio edytowane 2013-04-16 11:02:09 przez Wisteria --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję - byłam ciekawa, jak zachowuje się w praktyce.
Pozdrawiam serdecznie. Milena |
|
Świeżynek
![]() |
|
Susanno - dziękuję. Chyba jestem już zdecydowana. Czy ta maszyna ma napęd na pedał, czy po prostu do gniazdka i heja?
Pozdrawiam Milena |
|
Stara Gwardia
|
|
Nie wiem, co dokładnie masz na myśli. ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Myślałam, że może jest uruchamiana na zasadzie jakiegoś przycisku, ale rzeczywiście mogłoby być to kłopotliwe
![]() Milena |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzien Dobry!
Jestem zupelnie nowa na forum i zupelnie nowa w temacie szycia dlategotez baaardzo chcialabym podziekowac za opinie wszystkich ekspertow ktore sie tu znalazly i pozwolily na pewno nie tylko mi zaznajomic sie troszke z tematem pt "kupno pierwszej maszyny". Moje wnioski: Najlepiej mechaniczna z metalowymi czesciami, najlepiej z regulacja dlugosci i szerokosci sciegu i regulowanym dociskiem stopki i najlepiej nie za droga bo moge zepsuc. W zwiazku z tym pod uwage biore: -oczywiscie Silvercrest (tylko ze nie wiem czy sie doczekam) -Husqvarna e20 (ok 700zl) (bo wyglada mi na prawie wierna kopie silvercresta i jest cicha) -Pfaff Hobby 1142 (ok 1200zl) (bo ma dodatkowo chwytacz rotacyjny, cokolwiek by to mialo znaczyc.. (jestem naprawde nowa w temacie) i twarda walizke, ktora nie do konca jestem przekonana czy mi sie przyda, i tez jest cicha) I teraz pytania: Czy ten Pfaff ma cos jeszcze co mogloby mi sie przydac (i za co warto by bylo wydac te 500zl wiecej), a czego nie ma w Husqvarnej (wiem ze w linii hobby IDT nie ma)? Czy jest cos o parametrach zblizonych do Husqvarnej w podobnym przedziale cenowym, na co powinnam zwrocic uwage? Nie mieszkam w Polsce dlatego np. Lucznikow nawet nie biore pod uwage. Dziekuje Pozdrawiam E --- Ostatnio edytowane 2013-04-17 17:20:44 przez Evva --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ten jeden wzór automatycznej dziurki... To naprawdę zniechęca... Osobiście wolałabym maszynę dziurka jednostopniową. Albo z kilkoma różnymi wzorami /a tak naprawdę - parametrami/ dziurek...
Sztywna walizka przydaje się o wiele bardziej, niż się początkowo wydaje! ![]() ![]() ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ooo, dziekuje za podpowiedz! Co prawda znowu przeczytam caly internet probujac rozszyfrowac co oznacza "rozne parametry dziurki" i szukajac maszyny, ktora to cudo posiada, ale moze tak w koncu zaczne cos z tego rozumiec
![]() E |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Napisałam tak, bo z reguły producenci podają, że maszyna ma np. "6 wzorów dziurki". A ma dajmy na to trzy dziurki klasyczne, jedną z oczkiem, jedną do dzianin i jedną typu "oczko" do pasków. I te pierwsze trzy klasyczne to są dziurki opracowane dla materiałów różnej grubości i mają różną szerokość "dziurkoszczeliny".
Bo dziurka uszyta na wymiar guzika wcale nie musi do niego pasować. Grubość materiału i grubość guzika mają kolosalne znaczenie. W związku z tym - jakieś pole manewru trzeba mieć. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Silvercrest jest do kupienia na niemieckim ebay'u.
|
294 strony: « < 94 95 96 97 98 99 100 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.