11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Marika pisała, że jej kociak zaprzyjażnił się z tapczanem, mój pies też. Ma w tej chwili 11 lat i czuje się tam jak u siebie. Do 7 roku życia nie wiedziała co to łóżko, ale zachorowała na rwę kulszową i przenieśliśmy jej legowisko z korytarza do naszego pokoju, a ona sobie wybrała nasz tapczan. Nie mieliśmy sumienia jej wyganiać i tak się zadomowiła. Najgorsze jest to, że noce też często spędza z nami, a ma 27 kg. Czasami się budzę z przeświadczeniem, że mam paraliż, a to ona leży na mnie lub na kołdrze
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Jest kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uwaażam hehe, wczoraj zjadł mi z ręki ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystkie wasze zwierzaki są wspaniałe. Mi został już tylko piękny kocur imieniem Milan, Niestety wczoraj musieliśmy pożegnać naszego psa który był w naszej rodzinie od 11 lat. Wciąż pamiętam jak go przywiozłam , był taki malutki i taki słodki. Nie myślałam że psy żyją tak krótko , jeszcze latem nic nie wskazywało na to że przychodzi starość. Wiem , to tylko pies ,ale też prawdziwy przyjaciel , którego będzie mi bardzo brakowało ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jest mi bardzo, bardzo przykro. Ja też straciłam kilka kotów -było ciężko. Mam też psy - nie wyobrażam sobie życia bez nich.
Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
|
|
Wiem co to znaczy ![]() Psy żyją nawet do 20 lat. Wszystko zależy od rasy. Ja mam kotkę która w tej chwili ma 13 lat, weterynarz powiedział że bardzo dobrze się trzyma bo w przeliczeniu na ludzkie lata ma 80 lat ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Marta, w ubiegłym roku w marcu odeszła kotka mojej Mamy - może nie uwierzysz, ale miała 21 lat. Wiem to na pewno, bo Mama ją przywiozła w 1992 roku. Nigdy nie chorowała, u weta była raz w życiu na sterylizacji. Praktycznie do końca życia była całkowicie sprawna. Więc Twoja 13 latka to młoda laseczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-01-22 11:21:33 przez Iza --- |
|
Stara Gwardia
|
|
To mnie pocieszyłaś bo kochamy tę naszą Zuzię ogromnie. Mam nadzieję, że jeszcze z nami pomieszka ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A Zbyszko Panu też nie pasuje? ![]() ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Jak wobec tego ma się wiek krukowatych, które żyją nawet po 110 lat ludzięcych?
Najstarsze gawrony i kruki w naszym kraju żarły jeszcze padlinę z I wojny... Że już nie nie wspomnę o żółwiach morskich, które są istnymi "matuzalemami"... Te wszystkie przeliczniki są tyle warte, co... No właśnie? Co? Tępe żyletki? Zardzewiały drut kolczasty? Dziurawe od nowości spodnie? Papierowe buty? Wiek zwierzaka trzymanego w domu w największej mierze zależy od tego, jakie mu stworzy warunki, a dopiero w drugim rzędzie - jaka jest żywotność tej akurat rasy. Jeśli psa typu Husky, Malamut, czy Szpic grenlandzki nauczymy zalegania na kanapie - to z pewnością zejdzie przed czasem. Bo on MUSI BIEGAĆ i SIĘ MĘCZYĆ! Ma to w genach! Bez tego kapcanieje i lepiej, żeby nie miał potomstwa, bo spaskudzi rasę... ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.