Wersja do druku

11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >

Stara Gwardia
Marika pisała, że jej kociak zaprzyjażnił się z tapczanem, mój pies też. Ma w tej chwili 11 lat i czuje się tam jak u siebie. Do 7 roku życia nie wiedziała co to łóżko, ale zachorowała na rwę kulszową i przenieśliśmy jej legowisko z korytarza do naszego pokoju, a ona sobie wybrała nasz tapczan. Nie mieliśmy sumienia jej wyganiać i tak się zadomowiła. Najgorsze jest to, że noce też często spędza z nami, a ma 27 kg. Czasami się budzę z przeświadczeniem, że mam paraliż, a to ona leży na mnie lub na kołdrze:rotfl: Ale czy nie jest słodka?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Jest kochana:pies::pies::pies::pies:
Stara Gwardia
Też miałam kocura i to w domu, jak tylko podrósł na tyle, że zaczął znaczyć teren poszedł do kastracji:( i po problemie. Po co od razu wyrzucać zwierzaka? Ludzie biorą i nie znają ich zwyczajów? Też bym podkarmiała biedaka, tylko uważaj na teściową:)
Uwaażam hehe, wczoraj zjadł mi z ręki :) i chyba mnie rozpoznaje bo miauczy z oddali :) Oswajanie troche potrwa i może po oswojeniu bedzie kastracja. Ale ciii :milczek:
Wszystkie wasze zwierzaki są wspaniałe. Mi został już tylko piękny kocur imieniem Milan, Niestety wczoraj musieliśmy pożegnać naszego psa który był w naszej rodzinie od 11 lat. Wciąż pamiętam jak go przywiozłam , był taki malutki i taki słodki. Nie myślałam że psy żyją tak krótko , jeszcze latem nic nie wskazywało na to że przychodzi starość. Wiem , to tylko pies ,ale też prawdziwy przyjaciel , którego będzie mi bardzo brakowało
Wszystkie wasze zwierzaki są wspaniałe. Mi został już tylko piękny kocur imieniem Milan, Niestety wczoraj musieliśmy pożegnać naszego psa który był w naszej rodzinie od 11 lat. Wciąż pamiętam jak go przywiozłam , był taki malutki i taki słodki. Nie myślałam że psy żyją tak krótko , jeszcze latem nic nie wskazywało na to że przychodzi starość. Wiem , to tylko pies ,ale też prawdziwy przyjaciel , którego będzie mi bardzo brakowało
Jest mi bardzo, bardzo przykro. Ja też straciłam kilka kotów -było ciężko. Mam też psy - nie wyobrażam sobie życia bez nich.
Pozdrawiam.
Marta
Wiem co to znaczy:(
Psy żyją nawet do 20 lat. Wszystko zależy od rasy. Ja mam kotkę która w tej chwili ma 13 lat, weterynarz powiedział że bardzo dobrze się trzyma bo w przeliczeniu na ludzkie lata ma 80 lat:):)
Świeżynek
Marta, w ubiegłym roku w marcu odeszła kotka mojej Mamy - może nie uwierzysz, ale miała 21 lat. Wiem to na pewno, bo Mama ją przywiozła w 1992 roku. Nigdy nie chorowała, u weta była raz w życiu na sterylizacji. Praktycznie do końca życia była całkowicie sprawna. Więc Twoja 13 latka to młoda laseczka:D Poza tym, hmmmm... wydaje mi się, że Twój weterynarz ciut się myli - u mojego wisi taka tablica pt. "wiek psów i kotów". Bardzo dokładnie jej nie pamiętam, ale w rubryce kotów jest coś takiego, że 21-letni kot to tak jak 110 letni człowiek, więc chyba jednak Twoja koteczka jest młodsza:) Ja mam 15-letniego kocura, a zachowuje się jak młodzieniec...I niestety pomimo kastracji w przepisowym wieku, zdarza mu się coś oznaczyć - dwa lata temu nasiusiał na spodnie mojemu kumplowi, przy czym zrobił to "ze stania", a rzeczone spodnie kumpel miał na sobie:szok::szok: Co do spania ze zwierzakami, to jak miałam jednego kota to spał ze mną, jak "doszły" następne dwa, to już nie - nie da się wyczyścić pościeli z takiej ilości sierści. Teraz za to śpi ze mną moja suczka Szanta. Paskuda włazi pod kołdrę i się przytula, a taki futrzak strasznie grzeje...jak siedzę na fotelu, włazi na podłokietnik i kładzie łeb na moim ramieniu... pieszczoch paskudny:)

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 11:21:33 przez Iza ---
Stara Gwardia
To mnie pocieszyłaś bo kochamy tę naszą Zuzię ogromnie. Mam nadzieję, że jeszcze z nami pomieszka:kotek::kotek::kotek:
Stara Gwardia
A Zbyszko Panu też nie pasuje? :) w końcu Zbyszko z Bogdańca to był silny i waleczny chłop :D
Marta, w ubiegłym roku w marcu odeszła kotka mojej Mamy - może nie uwierzysz, ale miała 21 lat. Wiem to na pewno, bo Mama ją przywiozła w 1992 roku. Nigdy nie chorowała, u weta była raz w życiu na sterylizacji. Praktycznie do końca życia była całkowicie sprawna. Więc Twoja 13 latka to młoda laseczka:D Poza tym, hmmmm... wydaje mi się, że Twój weterynarz ciut się myli - u mojego wisi taka tablica pt. "wiek psów i kotów". Bardzo dokładnie jej nie pamiętam, ale w rubryce kotów jest coś takiego, że 21-letni kot to tak jak 110 letni człowiek, więc chyba jednak Twoja koteczka jest młodsza:) Ja mam 15-letniego kocura, a zachowuje się jak młodzieniec...I niestety pomimo kastracji w przepisowym wieku, zdarza mu się coś oznaczyć - dwa lata temu nasiusiał na spodnie mojemu kumplowi, przy czym zrobił to "ze stania", a rzeczone spodnie kumpel miał na sobie:szok::szok: Co do spania ze zwierzakami, to jak miałam jednego kota to spał ze mną, jak "doszły" następne dwa, to już nie - nie da się wyczyścić pościeli z takiej ilości sierści. Teraz za to śpi ze mną moja suczka Szanta. Paskuda włazi pod kołdrę i się przytula, a taki futrzak strasznie grzeje...jak siedzę na fotelu, włazi na podłokietnik i kładzie łeb na moim ramieniu... pieszczoch paskudny:)

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 11:21:33 przez Iza ---
Jak wobec tego ma się wiek krukowatych, które żyją nawet po 110 lat ludzięcych?
Najstarsze gawrony i kruki w naszym kraju żarły jeszcze padlinę z I wojny...
Że już nie nie wspomnę o żółwiach morskich, które są istnymi "matuzalemami"...
Te wszystkie przeliczniki są tyle warte, co... No właśnie? Co? Tępe żyletki? Zardzewiały drut kolczasty? Dziurawe od nowości spodnie? Papierowe buty?
Wiek zwierzaka trzymanego w domu w największej mierze zależy od tego, jakie mu stworzy warunki, a dopiero w drugim rzędzie - jaka jest żywotność tej akurat rasy.
Jeśli psa typu Husky, Malamut, czy Szpic grenlandzki nauczymy zalegania na kanapie - to z pewnością zejdzie przed czasem. Bo on MUSI BIEGAĆ i SIĘ MĘCZYĆ! Ma to w genach! Bez tego kapcanieje i lepiej, żeby nie miał potomstwa, bo spaskudzi rasę...
https://www.facebook.com/Zibiasz

11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.