22 strony: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem, czy powinnam sie wypowiadac (skoro ostatnio na forum praktycznie nie zagladam, ale watek zwrocil moja uwage, gdyz jest tak nietypowy). I coz, ...zapytalam moja irlandzka rodzine, czy kiedykolwiek slyszeli o chlopcach ubieranych w sukienki w przedszkolu...nie, nie slyszeli. Fakt, irlandzkie, "rodzinne" dzieci sa dorosle, nie chodzily do "przedszkola" tylko do szkoly (zaczyna sie w wieku 5 lat); ale nikt z nich (ani "dzieci" ani ich rodzicow) o czyms podobnym nigdy nie slyszal. Moge jedynie spekulowc, skad biora sie takie opowiadania? Byc moze, bylo to jakies przedszkole typu Montesori/waldorfowskie; ale zareczamm w "normalnych" ; "panstwowych" placowkach raczej nic takiego nie ma miejsca.Dzieci chodza do szkoly W MUNDURKACH. I jest to ubior obowiazkowy. Podkreslam obowiazkowy. Mundurek, to bluza/koszula + spodnie dla chlopcow; spodniczka (ew. spodnie) dla dziewczynek. Nawet najmiejsze kajtki tak chodza ubrane.Skad te opowiadania o "przebierankach"?! Przypomina to jakichs taki "urban myth". Nie szlyszalam, zeby nauczyciele w ogole kiedykolwiek rozbierali lub przebierali dzieci. Podkreslam kiedykolwiek!!!Moje dzieci, tez nic takiego nie robily w swojej szkole...to tyle ode mnie,(mieszkajacej za granica od wiekow). ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aż chce się rzec : quo vadis Polsko? Jak to jest że statystyki podają że w Polsce jest 98% katolików a jak przychodzi co do czego to 90 % z nich nie zgadza się z tym co jest napisane w Biblii, mimo tego że ich wiara jest na niej oparta?To co było nie do pomyslenia w czasach gdy żyły nasze prababcie teraz staje się całkowitą normą . Słuszne są wasze obawy ale równocześnie nic na nie nie możemy poradzić. O ile byłoby lepiej gdybyśmy przestrzegali Bożego prawa o tyle bedzie z nami gorzej gdy go nie przestrzegamy. A że niewiele znajdzie sie tu osób które je znają...Zaraz usłyszę głosy krytyki i zostanę posądzona o fanatyzm...ale nie mogę zgodzić się z tym co sie ostatnio dzieje: rozbite rodziny, wolny seks, związki homoseksualne itd niedługo będą mogli jeszcze adoptować dzieci . Jak nic dążymy ku zagładzie... ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ito,
napisalam PM. ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Niteczko, a czy ty nosisz spodnie? I czy wpłynęło to w jakiś sposób na twoją seksualność? A jestem pewna, że 200 lat temu byłoby to uznane za "arcy-gender", tyle że takiego pojęcia nie używano.
Jestem w 100 % pewna, że Szkoci noszący kilty /a noszą je z upodobaniem i chętnie/ też nie mają problemów z męskością. Z kolei mężczyznom otwierają się oczy na pewne sprawy, kiedy założyć im sztuczny ciążowy brzuch i dać spróbować, czym to skutkuje. Nie przesadzajmy, że /nawet/ założenie sukienki chłopcu zwichruje go do końca życia. Jeśli tak jest - to jak to się ma do księży i zakonników? Sami geje? Jeśli tak - to przez sutanny i habity? ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Popieram, Aniu.
Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Popieram, Aniu.
Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do kolekcji dorzućmy jeszcze togi oraz stroje legionistów rzymskich. A trudno odmówić legionistom męskości. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dajcie już spokój ![]() ![]() Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Tak, ze strojami jest strasznie pokręcona sprawa, bo dziewczyny zapożyczyły sobie mnóstwo elementów męskiego niegdyś wyposażenia i teraz facet czuje się nieswojo w takim elemencie. Czy np. facet w kapeluszu jest gejem? Przecież kobiety noszą kapelusze!
A kobieta w spodniach jest "chłopczycą"? Nie no, proszę Was... Np. na zlot do Łodzi zabrałem ze sobą klasyczny lekarski neseser, ponieważ jest twardy i ma dobre zamknięcie, a przy tym w miarę lekki. I kiedy zsuwaliśmy stoły do obiadu, Artur powiedział do mnie: "Zibi, przełóż gdzieś swoją torebkę"... ![]() Oczywiście to był żart, ale tak właśnie ludzie teraz postrzegają lekarskie nesesery, ponieważ kobitki parę lat temu odkryły ich walory i zaczęto szyć torebki w oparciu o ten wzór. Ale to nie są lekarskie nesesery! Trzeba to rozróżnić i nie ulegać stereotypom z TV. Ja np. uwielbiam skórzane portki, bo po wielu latach testów konstatuję, że są najwygodniejsze na świecie. I głównie w takich chodzę. Skóra ma nieskończoną listę zalet. I kiedy ktoś mnie pyta, czy się nie wstydzę, bo to takie pedalskie? Mam jedną odpowiedź - pójdź do knajpy motocyklistów i powiedz im, że w skórzanych spodniach chodzą tylko pedały. Jeśli masz dobre nogi, to może zdołasz zwiać. Ale szczerze wątpię... Telewizja nie może zastępować myślenia, a filmy przedstawiają chore wizje jakiegoś reżysera i scenarzysty. To nie znaczy, że naprawdę tak jest. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
22 strony: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.