22 strony: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Znam sporą grupę gejów i z kilkoma nawet kumpluję. I nic mnie nie obchodzi, z kim kto sypia, tylko pod warunkiem, że nie zaczynają się dobierać do mnie. Wtedy moja tolerancja się kończy. ![]() Naprawdę mogę zrozumieć, że ktoś czuje pociąg do tej samej płci, chociaż łatwiej przychodzi mi zrozumienie lesbijek, kiedy fajna dziewczyna zakochuje się w innej fajnej dziewczynie. Facetów ciężko mi zrozumieć dlatego, że są dla mnie obleśni i nie znalazłbym żadnej przyjemności w przytulaniu do innego faceta... ![]() Znam też jednego transwestytę, który chodzi na co dzień w damskich ciuszkach. Jest śmiechowy i można z nim godzinami gadać o ciuchach, a jego stylizacje są zawsze staranne i wysmakowane lepiej, niż u większości kobiet. W dzieciństwie miałem na podwórku bardzo bliskiego kumpla Krzyśka, który w pewnym momencie okazał się Danką... Mnie to nie przeszkadzało i kumplowaliśmy nadal, ale środowisko urządziło mu tutaj istne piekło. Potem poszedł do Technikum Kolejowego i przestał się włóczyć po podwórku, a wtedy problemy się skończyły. I z czasem ludzie o nim zapomnieli, bo zajęli się czym innym - przeważnie piciem. ![]() Ja naprawdę nie mam nic przeciwko takim ludziom, którzy czują inny zew Natury. Jestem tylko sceptycznie nastawiony do robienia z tego całej ogólnospołecznej ideologii. A szczególnie propagowanie wśród dzieci uważam za głupie i niestosowne, bo dziecko nie myśli samodzielnie. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Propagowanie to jedno, ale z drugiej strony dzieciom też trzeba mówić, że na świecie są inni ludzie i, że nie można nikogo oceniać po wyglądzie albo po tym co ma. Wyobraź sobie jakie piekło przeżył znajomy chłopiec, który jako dziecko uwielbiał się ubierać w sukienki, zawiązywał kokardki na włosach, etc. - teraz 100% facet, ale co przeżył w przedszkolu to jego. Znam też rodzinę, w której facet, po latach małżeństwa i spłodzeniu 2 dzieci, stwierdził, że woli facetów i się rozwiódł z żoną. Starszy syn, ze względu na szkołę dalej mieszka z nim i jego partnerem, wyobrażasz sobie jak wyglądałoby jego życie w Polsce? Tutaj nikogo to nie interesuje, bo dzieciaki wiedzą, że są różni ludzie, różne rodziny, znają pojęcie rodziny patchworkowej.
To jak w Polsce przekręca się pojęcia i co robi się, żeby przypadkiem ludzie nie dowiedzieli się, że świat może wyglądać trochę inaczej, jest straszne. A tak na marginesie, to obrzydliwe jest dla mnie obnoszenie się zarówno z homosekualizmem jak i heteroseksualizmem. "Liżące" się na ulicy lub w autobusie parki powodują u mnie cofkę (bez względu na płeć). Czy u Was też jesienna wiosna? ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajnie, że są ludzie myślący tak jak Ty czy Zibiasz. Tak jak pisałam : fanatyczne obnoszenie się z prywatnym życiem intymnym / które przestaje być wtedy prywatne / jest zwykłym ekshibicjonizmem , co jak wiemy , również jest dewiacją. Tak samo traktuję fanatyczne obnoszenie się z poglądami religijnymi.Są to tak intymne sfery życia ,że zostawmy je dla nas samych.
A u nas nie ma wiosny. Była, była i pobyła. Jest nie wiadomo co. ![]() Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wstawiam demota który dobrze obrazuje to co teraz się dzieje
http://demotywatory.pl/4272817/Utwierdzam-sie-w-przekonaniu ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy ja wiem? Jestem dumna z tego że jestem białą kobietą otwartą na świat, niepoprawną politycznie i nie mającą (razem czy osobno???) dzieci i wcale się nie czuję prześladowana ani dyskryminowana - przynajmniej dopóki nie pojadę w odwiedziny do Polski ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
http://demotywatory.pl/4272927/Rasizm
![]() Czyli :nie dajmy się !!!! --- Ostatnio edytowane 2014-01-16 10:37:57 przez PaniRudyKot --- ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi to osobiscie nie przeszkadza, widok zakochanej pary, nawet calującej sie namiętnie. Wręcz przeciwnie, wywołuje jakies ciepłe skojarzenie, uśmiech na twarzy.
Ale może ja jestem niepoprawną romantyczką... A demoty dobre, trafiają w sedno. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niezłe.
Choc można by uzupełnic o jeszcze jeden obrazek: " - Jestem dumny z bycia europejczykiem. - Fajnie. Miło widziec osobę szanującą dziedzictwo i kulturę naszego wielonarodowego wspólnego domu jakim jest Europa itp. itd. etc. - Jestem dumny z bycia Polakiem i lubię to czasem zamanifestowac nie zakłócając przy tym spokoju innych tzn. nie szturmuję ambasad , nie wzniecam zamieszek , nie biję innych etc. Po prostu lubię sobie np. pomaszerowac z flagą. - Ty PIE....NY FASZYSTO !!! " ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|