Stara Gwardia
![]() |
|
Mają problem z wykrojami, bo wielu z nich nie miało do czynienia z konstrukcją wykroju, nawet z szyciem, jedynie z projektowaniem.
A Ossolinski sam o sobie mówi, ze jest Krawiec, nie projektant, więc różnicę widać. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nareszcie! wszyscy zrozumieją jaka jest różnica między jednymi drugim.
![]() Ale ostatnio usłyszałem takie podsumowanie, że każdy Krawiec powtarzam Krawiec jest Projektantem. To także tyczy się do płci przeciwnej ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Moim zdaniem projektant, który nie jest jednocześnie krawcem, to jest projektant trochę do d. :P
To tak jakby inżynier produkujący samochody nie potrafił naprawić malucha. Są jakieś podstawy, które trzeba znać, żeby wiedzieć w ogóle z czym to się je. I wydaje mi się, że to właśnie zgubiło laskę z ostatniego odcinka. Jej pomysł, moim zdaniem, był bardzo fajny i wyróżniał się, ale niestety nie potrafiła ładnie wykonać swojego projektu. A wszyscy wiemy, że choćby jeden zły szef potrafi zrujnować cały strój. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale mało który inżynier będzie w stanie naprawić malucha. To dwie różne umiejętności. To tak samo jak konstruktorzy samolotów i ich oblatywacze. Najczęściej jedni i drudzy są inżynierami, a mówią różnymi językami.
G. ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To prawda do naprawy malucha jest potrzebna wiedza i doświadczenie zdobyte w zeszłym wieku i epoce post komunistycznej. Dzisiejsi inżynierowie nie rozumieja jak można było naprawić coś w samochodzie młotkiem i przecinakiem.
--- Ostatnio edytowane 2014-03-12 08:54:12 przez Vestiarius --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ok. Zły przykład. Hm... to w takim wypadku, to jet tak jakby programista nie potrafił zainstalować sobie adblocka. Lepiej? :P ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziwne u programisty zawsze wszystko działa
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Niestety, nie obejrzałam drugiego odcinka (szukałam dodatków do sukni ślubnej), ale odnośnie pierwszego, to nie za bardzo zrozumiałam jedną rzecz. Otóż mieli wybierać "nie tkaniny" czyli spokojnie mogli brać dzianiny?
![]() Dlatego też nie bardzo zrozumiałam czemu te zasłonki i dywan. Projekt z wykałaczek jakoś mnie nie powalił-wydaje mi się, że już to widziałam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Odcinki dostępne są w sieci na stronie tvn, więc można nadrobić
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Oglądalam wczoraj powtórkę - projektanci szyli bieliznę. Było ciekawe ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.