10 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dzisiaj w sklepie: - sześć mleka w folii,
kiedyś w parku: - idąc po logice ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aaaaaa....Ta raza z moich ulubionych i meter np. ziemniaków. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A półtorej? Wszędzie gdzie da się i nie da się ? A końcówka " ą" zamiast " om" czyli " policjantą i złodzieją" ? A " półtorej tygodnia do tyłu" jako " tydzień temu" ?
Ratunku!!!!!! Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spotkałam się również z wyrażeniem " byłam bym " jako byłabym ... ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-01-14 14:09:13 przez PaniRudyKot --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moim ulubionym zwrotem jest "tydzień czasu" i zawsze ma ochotę odpowiedzieć "dobrze, że nie tydzień kilometrów" ![]() ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a Poznaniu często można usłyszeć "poczekam za tobą do góry", co po polsku znaczy "poczekam na ciebie na górze" ![]() ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Matrioszko, to jest regionalizm (trochę krwi wielkopolanki we mnie krąży - jako dziecko nawet zaśpiewywałam po poznańsku, jak wracałam z wakacji u rodzinki ![]() ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
"Bez most przez czapki" z Mazowsza ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A czy nie razi nikogo dziwne łączenie języka polskiego z np.angielskim. I tak popularne ostatnio ,,o co coming'', że niby o co chodzi . Przecież to jakieś masło maślane. --- Ostatnio edytowane 2014-01-14 15:54:47 przez ITA --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
"O co kaman?" - też już słyszałam ![]() ________________________________________________________
10 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.